همشهری آنلاین: مدیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه جامعه نیاز به نشاط دارد، گفت؛ سن ۵۸ درصد معتادان در کشور زیر ۳۴ سال است و ۳۷ درصد معتادان تحصیلات بالای دیپلیم دارند. وی گفت ایران تنها کشوری است که متاهل‌های معتاد آن بیشتر از مجرد‌ها هستند.

اختلال فردی

به گزارش ایرنا حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدردر جمع خبرنگاران در گرگان افزود: 37 درصد از معتادان دارای مدرک فوق دیپلم، لیسانس، فوق‎ لیسانس و دکترا هستند که نشان می‌دهد اعتیاد فقط مربوط به بی‌سوادها نیست.

وی تصریح کرد: 21 درصد معتادان در محیط‌های صنعتی مشغول به کار بوده و نشانگر این است که اعتیاد تنها شامل افراد بیکار نمی‌شود.

صرامی؛ همچنین 64 درصد معتادان را افراد متاهل بیان کرد و ادامه داد: ایران تنها کشوری است که میزان گرایش افراد متاهل به مواد مخدر از مجردها بیشتر است و این گرایش ناشی از فقدان رضایت عاطفی، جنسی و اقتصادی در خانواده است.

وی اضافه کرد: در مجموع دغدغه روزانه افراد متاهل معتاد و خانواده‌های آنها که تعداد هفت میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می‌شوند، مصرف مواد مخدر است.

مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مواد مخدر یک تهدید چند وجهی است و بیش از 90 درصد مردم اولین آسیب و جدی‌ترین آسیب اجتماعی را اعتیاد و مواد مخدر می‌دانند و مقام معظم رهبری نیز اولین اولویت کشور را مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده‌اند.

وی اظهار داشت: هیچ قشری از این تهدید اجتماعی مصون و ایمن نیست، زیرا مساله اعتیاد امروز وارد مدارس، خانواده‌ها، دانشگاه‌ها و محیط‌های صنعتی و محله‌های شهری و روستائی شده است.

به گفته وی؛ در حوزه اعتیاد با چند رویکرد در کشور مواجه هستیم که برخی نگاه حداقلی نسبت به آن دارند که این خود ترویج دهنده اعتیاد است و به جامعه زیان وارد می‌کند و نگاه دیگر این بوده که ناکارآمدی نظام را نشان دهند که این با توجه به آمارها اشتباه است و یک رویکرد توجه به همه ابعاد این آسیب است.

وی همچنین اظهار داشت که عوامل موثر در گرایش به اعتیاد در طبقات مختلف اجتماعی کشور؛ تفریح، لذت طلبی و رهائی از 'اختلالات خلق فردی' است که 23.6 درصد جمعیت 15 تا 64 سال جامعه دارای یکی از این اختلالات بوده که زمینه ساز تجربه اولین مصرف مواد شده است.

مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: متاسفانه عده‌ای نیز برای 'مطرح کردن خود در جامعه، رفع مشکلات جنسی، غلبه بر خواب، تمرکز و رهائی از مشکلات خانوادگی' به مواد مخدر روی می‌آورند.

صرامی تاکید کرد: ساختارهای بیمار در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه از دیگر عوامل روی‌آوری افراد به مواد مخدر است، اگر ساختار اجتماع در جهت نشاط و مشارکت باشد بدون شک به پیشگیری از این امر کمک می‌کند، اما متاسفانه در جامعه ما نشاط پائین است.

وی ادامه داد: ساختار اقتصادی بیمار مانند فقر، بیکاری، تورم خود زمینه ساز ترویج اعتیاد است و در حوزه ساختار فرهنگی نیز دستگاه‌های دست اندرکار به تناسب حجم تهدید عظیم مواد مخدر، اقدامات زیربنائی نداشتند.

صرامی تاکید نمود که حاصل این ضعف‌ها در واقع روز به روز به تقویت شکاف نسلی، هویت سردرگم، بحران زدگی جوانان و نوجوانان کمک کرده است.

طبق آمارها دو میلیون نفر معتاد در کشور هستند که باید روزانه مصرف داشته باشند.

کد خبر 362684

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha